Jari Tolsa.
officials
Domare Robert Lahti Västerås
highlights
AIK vann en lustig match i Globen. Efter tolv minuters spel ledde Frölunda med 1-0 och AIK hade stora problem med positionsspelet i försvaret. Men istället för det väntade "raset" lyckades hemmalaget konstigt nog vända, och när AIK:s Niklas Anger slog in 4-1-målet var matchen avgjord. Frölunda tog sedan över allt mer, men oskärpa och ineffektivitet framför mål gjorde att AIK kunde vinna utan att imponera. Allra sämst: publiksiffran 3 067. (TT)
actions
Period: 1 (2.16) 0-1,
Period: 1 (12.35) 1-1, (spel fem mot fyra)
Period: 1 (19.00) 2-1, (spel fyra mot fem)
Period: 2 (2.09) 3-1, (PS)
Period: 2 (5.45) 4-1,
Period: 3 (5.26) 4-2,
Period: 3 (19.13) 5-2, (mål i tom kasse)
Örnsköldsvik "MoDo AIK " - Malmö "Malmö IF "
highlights
Bra start av Modo som dock kom av sig när målvakten Tobias Lundström tvingades utgå efter tio minuter. Malmö kom in i matchen, men åkte ur den med dunder och brak under andra halvan av mittperioden, då Modo hade uppvisning samtidigt som Malmös landslagsmålvakt Andreas Hadelöv hade en dålig kväll. Modo fortsätter att imponera, Malmö har uppenbara problem och har nu 4-20 (!) på fyra bortamatcher.(TT)
actions
Period: 1 (4.23) 1-0, (spel fem mot fyra)
Period: 1 (16.37) 1-1,
Period: 2 (9.59) 2-1,
Period: 2 (16.26) 3-1, (spel fem mot fyra)
Period: 2 (18.14) 4-1,
Period: 2 (19.41) 5-1, (spel fem mot fyra)
highlights
Målvakterna spelade huvudrollen i Timrå Ishall. Det var övertygande spel av såväl Timrås Philippe De Rouville som Luleås Daniel Henriksson i en match som bara bjöd på två mål under ordinarie matchtid. Som vanligt när de här norrlagen möts blev det en jämn och rafflande match där skönspelet fick ge vika för viljestark tuta-och-kör-hockey. Det krävdes straffar för att utse en segrare i den här drabbningen och där blev Timrås unge Christian Söderström stor hjälte när han var den ende straffskytten som lyckades pricka in pucken. (TT)
actions
Period: 2 (0.13) 0-1,
Period: 2 (13.04) 1-1,
Period: () 2-1, (straff)
Linköping "Linköping HC " - Karlstad "Färjestad "
highlights
Innan matchen hade Linköping garanterat varit nöjda med en poäng med Färjestad. Efteråt är man det inte. Nykomlingen svarade för sin hittills bästa insats och kunde mycket väl ha vunnit. Men att missa en straff och flera frilägen är inget man har råd med i elitserien. Färjestad tog därmed sin fjärde seger efter förlängning och straffar. (TT)